Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Bereikbaar en Schoon

BEREIKBAAR, SCHOON EN VEILIG NISSEWAARD
Goede bereikbaarheid
Goede bereikbaarheid is onontbeerlijk voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Ook met openbaar vervoer en op de fiets moeten alle kernen bereikbaar blijven. Buslijn 106 vraagt aandacht. Deze niet geheel rendabele buslijn verbindt een aantal kernen met Spijkenisse en met Hellevoetsluis. Samenwerking met andere gemeenten op Voorne-Putten en met Rotterdam is van groot belang.
Veilige buurt
Mensen voelen zich soms onveilig in hun eigen buurt of leefomgeving. Dit komt vaak door verloedering of door overlast. D66 zet in op een schoon en veilig Nissewaard. Een veilige buurt in een opgave voor bewoners, gemeente en politie. D66 wil dat de belangrijkste veiligheidsproblemen in de buurt worden bepaald door bewoners. Zij weten immers het beste wat er in hun leefomgeving aan de hand is. In samenspraak met professionals wordt gekeken hoe deze problemen worden aangepakt en wat bewoners daar ook zelf aan bij kunnen dragen. Zo kan de eigen kracht van de buurt helpen om Nissewaard veiliger te maken.
Een schone omgeving
Afval wordt gescheiden opgehaald. Plastic afval wordt gescheiden van GFT-afval en restafval. Ook in het buitengebied moet aandacht zijn voor het opruimen van rommel.

Bereikbaar, schoon en veilig