Steun ons en help Nederland vooruit

Economisch Nissewaard

ECONOMISCH NISSEWAARD

Ruimte voor ondernemers

Nissewaard kent een goed vestigingsklimaat voor bedrijven die zich in de gemeente willen vestigen met passende activiteiten. Havengerelateerde industrie is welkom, mits passend binnen de nieuwe gemeente. Ook hier dient de gemeente de regels te versimpelen en te stroomlijnen, zodat een ondernemer snel kan handelen zonder al te veel rompslomp. De ondernemer moet via één contactpersoon bij de gemeente terecht kunnen.

Betere aansluiting op de arbeidsmarkt

De haven is een belangrijke motor voor werkgelegenheid. Veel inwoners van Nissewaard werken in het haven- en industrieel complex. De haven biedt nog steeds kansen op werk. Voorwaarde is wel dat de werkzoekenden de juiste kwalificaties hebben. Dat is nu vaak niet het geval. In de scheepsbouw zijn bijvoorbeeld nauwelijks lassers te vinden. D66 staat voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt: samenwerking tussen bedrijven, scholen en de gemeente wordt gezocht om werklozen of schoolverlaters op te leiden voor werk.

Regionale samenwerking

De economie in Nissewaard is niet eilandgebonden. Het blijft nodig om de samenwerking te zoeken op Voorne-Putten, maar zeker ook in de Metropoolregio waar economie en werkgelegenheid een van de speerpunten van beleid wordt. Nissewaard moet die samenwerking met andere gemeenten aangaan.

 

Laatst gewijzigd op 28 september 2014