Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 3 november 2017

Nachtmetro komt er stiekem toch

“Draaikont VVD ziet eindelijk het licht in de duisternis”

Jeroen Ooms was verbaasd. Drie moties van D66 in de gemeenteraad haalden het niet: een nachtmetro was duur, lawaaiig en niet nodig. En nu stuurde wethouder De Graad (VVD) een memo dat de nachtmetro vanaf 1 december toch naar Spijkenisse rijdt. Jeroen, steunfractielid en aanwezig bij commissie Leefomgeving, was natuurlijk blij met de komst: “Verbinding met Rotterdam is belangrijk voor Nissewaard. Ook in de nacht. Het geeft inwoners die in Rotterdam uitgaan meer speelruimte om vrijdag en zaterdag thuis te komen.” Maar vreemd is het natuurlijk wel, dat een wethouder op 4 oktober in de gemeenteraad nog aangeeft, dat hij de komst van de nachtmetro niet wenst. En dat hij precies vier weken later van gedachten is veranderd. Noemen we dat geen draaien in de politiek?