Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 april 2016

D66 stelt vragen over luchtkwaliteit in scholen

Schone lucht?

D66-raadslid Denis Wiering heeft in de gemeenteraad van 6 april vragen gesteld aan het college van B&W over de luchtkwaliteit in scholen. Dit naar aanleiding van berichten in media over het slechte binnenklimaat in vooral nieuwe gebouwen met moderne ventilatiesystemen.

Omdat de gemeente verantwoordelijk is voor de huisvesting van scholen, wil D66 weten of er in Nissewaard ook problemen zijn met deze nieuwe gebouwen en ventilatiesystemen. Wethouder Dijkman (ONS) liet in reactie op de vragen van D66 weten dat hem niets bekend is van problemen op basisscholen, maar dat hij dat niet weet van het voortgezet onderwijs. Daarom zegde hij toe om dit in kaart te brengen en waar nodig aan te pakken.

Wiering (D66): ‘Het is bewezen dat een slecht luchtklimaat in de klas zorgt voor slechtere leerprestaties en gezondheidsklachten. Dus als er iets mis is, moet dat snel hersteld worden.’