Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 april 2016

D66 Nissewaard: alleen elektrische vaart op Bernisse

Alleen electrisch varen

De gemeente Nissewaard moet alleen elektrische vaart op de Bernisse toestaan en geen andere gemotoriseerde boten. Dat standpunt heeft D66-raadslid Denis Wiering benadrukt bij bespreking van de nieuwe visie Toerisme en Recreatie in de gemeenteraad van 6 april. Hoewel D66 positief is over de visie als geheel, is de passage over doorvaart van de Bernisse volgens D66 niet eenduidig. En dat lijkt in tegenspraak met het collegeakkoord.

In de commissie Welzijn van 17 maart had Wiering daarom al duidelijkheid gevraagd van wethouder Hamerslag (ONS). De wethouder wees in zijn reactie op het collegeakkoord en liet weten dat deze collegeperiode alleen elektrische vaart wordt toegestaan. Dit naar tevredenheid van D66. Wiering (D66): ‘We moeten zuinig zijn op de Bernisse en voorkomen dat dit mooie gebied doorkruist wordt met lawaaiige en vervuilende motorboten.’