Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 2 juli 2015

Raad unaniem achter motie jeugdhulp D66

Jeugdhulp

De gemeenteraad van Nissewaard heeft zich unaniem geschaard achter het voorstel van D66 om professionals in de jeugdhulp beter toe te rusten. Hierdoor kunnen problemen van kinderen en hun ouders beter gesignaleerd worden en kan gerichte hulp worden ingezet om die problemen te verhelpen. De motie ‘Beter in beeld’ is mede ingediend door ONS, PvdA, VVD, CDA, SP en LOB.

Gemeenteraadslid van D66 Denis Wiering: ‘We weten uit onderzoek dat bijvoorbeeld geestelijke gezondheidsproblemen, alcohol- of drugsgebruik en een licht verstandelijke beperking vaak niet meteen worden gesignaleerd. Daardoor krijgen kinderen en hun ouders niet de hulp die ze nodig hebben. Dat moet anders. Het is daarom goed dat het college gaat bekijken hoe professionals toegerust kunnen worden om problemen beter in beeld te krijgen zodat ze de juiste hulp en ondersteuning kunnen verlenen.’