Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 2 april 2015

Motie kindergemeenteraad van SP en D66 unaniem aangenomen

Kindergemeenteraad

Een motie van SP en D66 om de haalbaarheid van een kindergemeenteraad te onderzoeken is bij de eerste raadsvergadering in april unaniem aangenomen. Met de kindergemeenteraad willen deze partijen de jeugd van Nissewaard al vroeg betrekken bij democratie, politiek en bestuur. Dit naar aanleiding van de lage opkomst in de gemeente bij zowel de verkiezingen voor de gemeenteraad (35%) als de Provinciale Staten (39%).

Gemeenteraadslid Denis Wiering van D66 Nissewaard: ‘Een kindergemeenteraad is belangrijk voor de kinderen zelf en voor de gemeente. Kinderen leren zo meer van democratie en hoe politieke beslissingen tot stand komen die directe invloed hebben op de wijk of buurt waarin ze leven. En tegelijk kan de gemeente kinderen meer betrekken bij het bestuur: in de politiek gaat het vaak over jeugdigen, meer aandacht voor hun idee├źn en meningen kan tot waardevolle verbeteringen leiden.’